Arjan916.nl - Race foto's

2012 LeMans 24h race

Om met de deur in huis te vallen; dit jaar heb ik geen ongeluk gehad, ben ik niet van m'n fotoapparatuur beroofd en is m'n geheugenkaart niet gecrasht, dus kan ik eindelijk weer eens wat foto's laten zien.
Wèl was deze uitvoering dit jaar een extra lange, namelijk 3 weekenden.
Het eerste weekend stond in het teken van de testdag waar we het gehele weekend present waren.
Het opeenvolgende weekend zijn we zaterdag op zondagnacht vertrokken om zodoende de technische keuringen op zondagmiddag en maandag mee te maken.
En zoals het Fransen betaamt hadden ze moeite met een ander trucje dan gebruikelijk; dit jaar lag Place de Jacobin op de schop en moest de keuring en parade plaatsvinden op Place de Republique.
Maar niet getreurt, het weer zat mee en de verwachte regenbuien bleven grotendeels uit.

De dinsdag was een relaxte dag en was er weinig bijzonders te doen en dus hebben we de krachten gespaard om later in de week iets minder brak te zijn.

Woensdag en donderdag waren er de gebruikelijke trainingen, zowel overdag als in het donker.
Mooie lichtval en voortrazende auto's leverde fraaie plaatjes op, vind ik dan :)
Net als de soms kersenrode remschijven voor het aanremmen van diverse bochten.
Gelukkig waren ook dit jaar de tribunes tijdens deze trainingen vrij toegankelijk en kon je er ook even voor gaan zitten om te genieten van de voorbijscheurende bolides.

De support race met de Group-C wagens voorafgaand aan de race viel helaas in 't water.
Nadat de safetycar was verdwenen reedt het overgrote deel van de wagens op slakkentempo over de baan, weinig spectaculair, helaas.
Toen om drie uur 's middags de startvlag werd gezwaaid viel er een soort rust over me en kon het feest gaan beginnen.
Veel heen en lopen tussen de diverse fotoplekken en gaten in het hekwerk om wat actieplaatjes te schieten.
Bijzonder vervelend was het moment dat Audi uitdager Toyota van de baan werd gedrukt door een Ferrari.
De avond viel en in tegenstelling voorgaande jaren had ik me bedacht om betrekkelijk vroeg op één oor te gaan en er ook weer vroeg uit te gaan.
Zodoende stond ik rond middernacht onder de douche en ging de wekker iets na drie uur.
Na een stevige wandeling naar de Dunlop brug was de kou uit m'n lijf verdwenen en heb ik genoten van de zonsopkomst, wat kan vroeg opstaan soms toch heerlijk zijn...
Een paar verse croissants en koffie later deed me nog meer tot leven komen en het vooruitzicht op de laatste racedag deed me goed.
Rond het middaguur kwam er de onvermijdelijke dip en had ik even behoefte aan wat extra eten, maar al snel voerde de racegeluiden weer de overhand.
De drukte op de baan na het vallen van de finishvlag is ieder jaar een belevenis, maar ook dit jaar was de podiumceremonie een Audi aangelegenheid, helaas.
Dominantie en voorspelbaarheid in sport vind ik niet leuk, dus ik hoop van harte dat Toyota er volgend jaar staat met een betrouwbare en snelle bolide die Audi het vuur aan de schenen legt.
Het voorproefje wat ze ons dit jaar voorschotelde was veelbelovend, ik kijk nu al uit naar 2013...